Dessert - Hallonparfait med maränger
Mums eller ska jag säga slurpigt ;))
Receptet kommer här:
4 personer
30 minuter + infrysning
*2 äggulor
*½ dl strösocker
*2 dl vispgrädde
*250 gram hallon och björnbär (jag hade hallon och blåbär)
*maränger
1. Vispa äggulorna och strösockret vitt och poröst.
Vispa grädden.
2. Mosa bären - spara några till garnering- och pressa massan genom en sil för att få bort kärnorna.
3. Rör ner bärmoset i äggsmeten så det blir strimligt. Vänd ner grädden.
4. Varva smeten med krossade maränger i portionsglas. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta ut desserten ur frysen 15-20 minuter innan den ska ätas. Garnera med ex. bär, riven choklad etc.
Njut! Var verkligen jätte gott och jätte enkelt att göra :)
Receptet kommer här:
4 personer
30 minuter + infrysning
*2 äggulor
*½ dl strösocker
*2 dl vispgrädde
*250 gram hallon och björnbär (jag hade hallon och blåbär)
*maränger
1. Vispa äggulorna och strösockret vitt och poröst.
Vispa grädden.
2. Mosa bären - spara några till garnering- och pressa massan genom en sil för att få bort kärnorna.
3. Rör ner bärmoset i äggsmeten så det blir strimligt. Vänd ner grädden.
4. Varva smeten med krossade maränger i portionsglas. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta ut desserten ur frysen 15-20 minuter innan den ska ätas. Garnera med ex. bär, riven choklad etc.
Njut! Var verkligen jätte gott och jätte enkelt att göra :)
Kommentarer
Postat av: sannah
men åååh. jaa. Även om jag hade orkat baka så hade jag nog failat så det hade varit perfekt om ja kunde fått lite;D
tack så mkt=)
Postat av: Sofie
Slurpigt är det rätta ordet!
Åh, va gott :D vet du vad... jag kommer hem nästa helg :D
Trackback