26 april, i Holland

Första jobbdagen, för denna gången. Gått bra, lite trött i benen o fötterna så ska strax köra till lägenheten o sova, packa till mig själv gjorde jag innan. Åker till Lummen i Belgien imorgon vid 3-tiden. Hoppas verkligen vi kommer iväg i tid då vet checken stänger vid 18. Jaja, det löser sig :)
3 hästar som ska me, Abeltje, Flicka o Chili Pepper, en ny eller kom precis innan jag åkte hem för några veckor sen.
Frida o Henk ska iväg o träna med några andra hästar innan vi åker imon, vilket betyder att jag inte kan packa in i lastbilen och det blir ju lite jobbigt. Jaja, även det kommer ju lösa sig.

Ska försöka fota lite i helgen så jag har något o visa :) Hörs nästa vecka! Puss&kram

25 april

Börjar äntligen se slutet av all packning nu. 20.75 kg, borde man ju gå då max eg är 20kg. Hoppas på det, har redan tagit väck jätte mycket. Och då ska jag ändå ha 3 tröjor och 2 jackor på mig, hahaha! Reser alltid som värsta miffot när jag ska ner till Holland, men vad gör man inte för att få med sig så mycket som möjligt genom vägningen ;) (Ps. jag kmr ha en jacka på armen, eller, blir nog båda när jag tänker efter, är ju varmt o fint väder idag!)
Dessutom hade jag köpt en stooor godispåse till dem där nere, men den får tyvärr lämnas hemma, typical!
Den lilla väskan är det säkert me övervikt på, inte testat ännu imed jag har datorn igång. Så får väl fixa det nu. Ville bara göra en update innan jag sticker :)

Ska försöka bli bättre med att uppdatera i bloggen med både text och bilder, blir ju mycket roligare då :)

Laater, puss&kram!!

21april

God Morgon :)
Idag är jag effektiv! Stallet är klart, duschat o ätit frukost OCH städat mitt rum. Super! Nu kom mamma hem med bilen så nu ska jag köra in till stan, hämta linser, inom arbetsförmedlingen och banken. Efter, träffa Sara och kanske Josse. Sen longera eller rida någon häst och tillslut på kalas hos tvillingarna som fyllt år :)

Vi hörs när vi hörs, bjuder på några bilder på Doris och Åke när dom busade för någon dag sedan


Spania

Va mer om Spanien...?
Kan ju berätta om alla knäppa saker, jag, Nicol och Malin va med om. En av dom första kvällarna när jag är med dom, beställer vi pizza i resturangen, efter vi vart och druckit i Teun's lorry, de springer till Nicol's lastbil, pizzorna ser ut som dom vart med om andra världskriget, vi äter med händerna som några djur sen går vi ut. Nicol får syn på en "katt", vilket visade sig va en sån rund grej med el-sladd. Haha, som vi skrattade!

En annan gång fick jag och Malin för oss att laga mat i hennes lorry, hon hade fått en gas-platta av sin ryttare, så vi fixar ihop den med gasen, så som vi tror det ska vara. För vem orkar läsa bruksanvisningen? Vrider på lite gas och tänder på. POFF! "DET BRINNER, DET BRINNER" Sen slutade det brinna från plattan och brann bara lite från gasflaskan och Malin blåser och viftar och tillslut slutar det brinna. Vi kollar på varandra och brister ut i gapskratt! Hahahha. Det första vi läser sen är att den endast får användas uthomhus. Ouups!!
Fick bli mat på resturangen iaf, haha.

Dessutom var Malin verkligen livrädd för spindlar och en kväll var det en spindel på taket i hennes lorry. När hon ser hen spindel gör hon världens roligaste ljud "ooouh". HAHAHA! Dessutom när spindlen flyttade sig mot mig, fast uppe i taket skrek jag till men Malin hon skrek ännu mera, utan att veta vad jag skrek för. Ni kan ju tänka er vad vi gjorde efter, japp, skrattade - igen!

Som jag har skrattat nere i Spanien. Hänt så mycket knäppa och roliga saker.
Får ju förresten inte glömma och berätta om våra fina smeknamn på alla. Himla praktiskt så förstår inga vem det är man pratar om!
Ex. ryttargrannen, pojkvän(ner), ex, hamstern, sovkompis, dunjackan, vakten med fula kläder.
Vakten med fula kläder var en vakt som gick framför oss när vi handwalkade en morgon och jag kläcker ur mig att vakterna har väldigt fula kläder, (bruna typ joggingbyxor, matchat med en brun tröja och en brun keps, och det är ingen fin brun färg..) Iaf, när jag precis sa det vänder sig vakten om och stirrar på oss och vi blir så chockade för det var precis som han fattade så då börjar vi ju såklart skratta igen.
Hamstern t.ex. är en annan vakt som verkligen liknade en hamster! Sjukt likt. Han blev lustig i slutet, gick förbi i våra stallgångar, spanade på mig från en kulle, eller hur man ska säga, visslade efter Malin osv.

Kameran var knappt med detta året, vilket är sjukt tråkigt nu i efterhand att inte ha några bilder. Meen, kanske är det lika bra att den inte var med på alla fester? ;)
Här kommer några iaf.

Drinkar innan resturang besök uppe i byn med Malin, Nicol och Emelie :)

Snygga Nicol o hennes boss, förfest i deras lorry

En annan kväll, Malin o Nicol.

Hihihi.

Det var nog allt om Spanien och Sunshine Tour 2011.
Xx

True

"Sök inte pojkarna i mörkret
där de säger ljuva ord och lämnar dig.
Leta efter pojkarna i parken
där finner du de fina herrarna."

-En sömmerskevers, 1898 (Från boken Deluxe av Anna Godbergsen)


Spain, chapter 3

Veckorna flöt på, 2 unghästar, Zedane och Salvador, som hoppade tis-tors. Himla lugnt. Gick bra också :)
Några bilder på dem från jumpfotos.com.

Zedane (Guidam x Irco Lando)

Salvador Z (Salvatore x Caretano Z)

På helgen hoppade Frida Cyprus och Kolibri i Small Tour C och D. Sen såldes Kolibri efter ca 1,5 vecka så då skickades det ner en ny häst, Cantana som anlände en natt. Klarade resan och omställningarna galant! (Ingen bild på den)

Cyprus (Kasmir van schuttershof x Apache du forest)

Kolibri Classic

Henk hoppade som sagt 4 hästar på helgerna i Big Tour, en häst i varje, dvs i A, B, C och D. Med blandade resultat. Vann några klasser också :)

Cisco's Zidane

Chesterfield

Flicka (Carabas x Landgraf I)

Abeltje Z  (Andiamo Z x Acobat)

Lämnade Sunshine Tour och Vejer de la Frontera en vecka tidigare, då Henk skulle rida i den Bosch, typ vid 8-9 på kvällen söndagen den 20e.
På vägen hem lyckas Ceasar-jävel ta upp den vita mellanväggen som finns mellan hästarnas huvud, o trycker den mot Chesterfield, som står på andra sidan om han, så hon får den upptryckt i fejjan och får stå me huvudet rakt upp. Fixade till det.
30 minuter senare har han gjort det igen, men då har han på något vänster hamnat under den så den sitter på halsen, precis framför hans enorma manke. Herregud vilket tumult det blev när det hände. Tur att han är så snäll så han stod stilla och vi kunde fixa till det.
Ett stopp i Biarritz sen on the road again och vi va framme i Holland på tisdagen runt lunch tror jag det va :)

Ett inlägg till om Spanien kommer senare..


Just some horse pics


Spanien, del 2

Vad hände mer i Spanien?
-Vad hände inte liksom? Haha

Vi anlände som sagt på lördagen. Söndagen reds det lite och longerades lite, har jag för mig. Fastnade i Teun's lorry någon kväll där jag träffade 2 jätte härliga svenska tjejer, Malin och Nicol, som jag sen umgicks med hela touren.
Tisdagen började tävlingarna, eller ja för unghästarna som hoppade tis-tors, sen var dett small tour och big tour fre-sön. Frida hade 2 unghästar så de dagarna va det lugnt. Sen hade hon även 2 hästar i Small Tour och Henk hade 4 i Big Tour, så helgerna va lite stressiga då jag va själv de första 2-2,5 veckorna. Men Frida och Henk hjälpte till såklart, men var ändå stressigt emellanåt, jag menar 6 hästar om dagen på helgen, puh.
Men det gick, alla överlevde.

Iaf tisdagen när det började så var det första festen, såklart vi var där. Haha. Skulle egentligen inte, men så blev det en stund där ändå.
Tror vi fastnade i Teun's lorry någon mer gång den veckan. Och då blev jag såld som häst. Haha, ännu en galen kväll, men himla roligt!

Första söndagen var crazy! Man är ju "ledig" på måndagen, alltså det är inga tävlingar då så brukar oftast vara ganska lugnt på måndagarna, men inte så lugnt på söndgens fester. Jag var fortfarande full (som många andra) när jag vaknade efter typ 2 timmars sömn. Ja, och just det! Jag va ju förkyld så jag tappade rösten så hade ingen röst förren på onsdagen igen. Ja herregud. Crazy.

En vanlig dag nere i Spanien såg oftast ut:
6.30 (fre-sön) - fodring
8.00 (mån-tors) - fodring
Sen mocka, vattna och oftast handwalk, nej förlåt jag menar vi handgick,me Malin (Flicka som ALLTID drog mot mat/hö när man gick me henne, och jag flög efter som en vante, skrattade o skämdes lika mkt varje gång, haha). Oftast på våra handwalks pratades det om allt galet som hände på senaste festen eller som hänt i stallet osv.
Sen flöt dagarna på me, fixa hästarna, sadla upp, framhoppning, tävling, fodra lunch, longering ibland, mocka, vattna, smörja, sopa and so on.
18-19.00 Fodring

Skriver om resten i ett annat inlägg, blir så himla långa inlägg annars :)

Salvador

Galen kväll i Teun's lorry. "Ride ride my horse. Butterfly Flip"

Cyprus


Stall

Flicka

Abel-Snabel tycker det är grymt tråkigt o stå stilla.... suck.

xo

Music from spain

Låtar som kommer påminna mig om Spanien

Take over control - Afrojack, Eva Simmons
S&M - Rihanna
Tonight (Im fu**ing you) - Enrique Iglesias
Who's that chick - David Guetta, Rihanna
Hello - Martin Solveig
Mr Saxobeat - Alexandra Stan
Danza Kuduro - Don Omar, Lucenzo

Ojojoj som vi dansat till dessa låtar, och många fler. Men dessa är verkligen Sunshine Tour 2011 :)

The trip to Spain

Sunshine Tour 2011, Spain. Var ska jag börja?
Vi tar det från början :)

Jag kom ner till Holland måndagen den 14feb. Tisdag och onsdag packade jag. Dvs foder, hö, spannar, täcken, schabrak, boxgardiner, sadelpaddar, sadlar, träns, skydd, salvor, grimmor, spån, sadeljordar. Listan kan göras lång! Tänk er själva, 8 hästar och vara iväg i 4 veckor.
Var planerat att vi skulle köra vid 6 på morgonen, men sen ändrade de tiden till 9 så vi förhoppningsvis skulle slippa all trafik i Antwerpen.

Så vid halv 10, skulle jag tro, beger vi oss iväg. Och då händer det första förseningen på den långa resan ner. Hästen som står längst in får panik när vi precis börjat köra! Bra till att köra tillbaka o lasta ut, sen last in dem i en annan ordning, så istället fick den största och inte den minsta hästen stå längst in och som tur väl var gick det bra. 10.15 är hästarna inne igen och vi börjar köra igen. Jag, Frida och Henk. En liten bit in i Belgien, när vi kör om en annan lastbil tar såklart polisen oss. Kör in mot kanten, jag sitter i mitten i kabinen där det inte ens är något säte egentligen. Polisen sa att man inte fick köra om andra lastbilr där, vi hade kört för fort och hjulen va "upphöjda" så lastbilen skulle gå fortare.

Vidare mot polishuset som låg i närheten fick vi stanna och vänta. De kollade några hästar så passen stämde. Och ville att hjlen skulle fixas på plats där, men vi hade ju full last så när vi betalat den sjukt höga summa böter kör vi tillbaka till Holland och till närmsta garage där de ska fixa däcken.
De får inte fixa däcken med last på, så det rings efter en de känner om bor i närheten och som tur va hade han haft sin lastbil på lagning så de kör dit. Vi lastar över hästarna och jag följer me till han ställe, lastar ut hästarna och väntar på Frida och Henk.

Klockan 4 är vi sen äntligen påväg mot vårt stopp i Biarritz, södra Frankrike. Blir stoppade en gång till efter en tull/pay station där polisen undrar vad vi har i lastbilen. FPH Stables, med en stor orange logga på en häst över hela lastbilen. Och hon undrar vad vi har.. Grisar såklart! Pucko. Efter vi snällt sagt horses får vi köra, fortfarande sa de inget om att jag satt i mitten på en icke lämplig plats. Tur för oss :)
Vid 10 halv 11 på morgonen var vi äntligen framme i Frankrike. Ut me hästarna. Linda av och fodra. Vi går och äter, går me hästarna, Frida o Henk vilar, jag fixar me hästarna, fodrar igen och börja linda, sen lasta och of we go again!

Äntligen påväg! Efter många om och men

Tull/pay station


Cyprus, Ceasar, Gustaf. "Kärt" barn har många namn

Livinget va fullpackat! Från golv till tak, nästan.

Anlände till Spanien och Vejer de la Frontera. Lördag runt lunch tid tror jag. Ut me hästarna, av me lindor, in me spån, vatten, foder, ut me alla saker, fixa sadelkammaren, fixa upp boxgardiner, schabrak osv osv osv. Frida och Henk begav sig till huset de skulle hyra. Jag va i stort behov av en dusch, och det va låst, shit! Jaja, thats life! Fixade elen till lastbilen och började sen gå 2 jävla varv runt stallarna med hästarna. En och en. Det blir 16 varv! Ändå bra jobbat, haha. Tror inte vi gjorde ngt mer en. Mer än o fodra och mocka, lägga på täcken och sånt, ni vet :)

Återkommer med mer info om spania inom kort:)
xoxo

RSS 2.0