My room

Före: (Väldigt stökigt också! Precis kommit hem från IKEA o bara slängt in grejjerna osv..)



Efter:




Blev ju ganska fint va :)
Ledig idag, så jävla skönt! Har städat rummet och bilen idag, tvättat, fixat credit på min holländska telefon, kollat fillm och nu ska jag fixa lunch o kolla på ännu en film, eller kanske serie. hihi :) Sen ska jag nog träffa Veronica ikväll, kul att man har vänner här nere som man kan köra o träffa när båda har tid :)
Nu ska jag göra lunch. Kanske kolla ännu en film. Puss o kram

Belgium

Hola!
Sitter ute på balkongen termometern här visar på 29 grader, så jädra varmt idag! Skönt också, men lite jobbigt o behöva jobba i det, meeen man ska inte klaga!
Helgen har som sagt spenderats i Bonheiden Belgien inte sådär jätte lyckas tävling för oss men det va trevligt ändå. Malin va där o vi lyckades bli stallgrannar - vad är oddsen för det liksom?! Så vi hade iaf roligt om dagarna och kvällarna och en bit in på natten, för vi fastnade ju i baren. oupsi.

Iaf när vi kom dit på torsdag eftermiddag blåste det storm med typ sandstrands sand och gå i det va inte roligt med all packning + 10 liter sand i ögonen, inte så mysigt.
Första hästen jag lastar ut är Abel, när vi kommer fram till stallarna så kommer det en häst i full fart från vet checken. Abel blir nervös o springer runt mig o lyckas såklart trampa på mig, gjorde så jävla ont at jag höll på o börja gråta. Men det var så himla mycket folk där som stod i kön till vet checken (längsta kön jag någonsin sett på vetcheck!) så det var ju bara till o gå på normalt.
Tog två hästar till sen började jag me vetchecken, när jag va klar me den va det typ klart i stallet, ganska skönt ändå.
Henk hoppade 2 o en norsk som red en av våra hästar hoppade en. Sen va torsdagen över, efter fix i stallet o då va väl klockan typ 22 :P
Annars flöt dagarna på som vanligt på tävlingar. Söndagens 130 gick iaf sjukt fort, vad hände liksom? Och lördagens 130, hur kunde 3 st se så fel på startlistorna kvälle innan? oupsi.

Vart sjukt trött idag, som en zombi, vaknade till lite på eftermiddagen/kvällen. Sen cyklade jag hem och när Alwin hörde cykla gick han o hämtade sin cykelhjälm o sa hejdå (på både holländska och svenska) till Ulrika, Amy, Frida o Henk. Så han fick åka me mig på cykeln istället för o åka bil hem från stallet. Så go unge!
OCH JUST DET! Han har äntligen lärt sig säga mitt namn! Finally! Nu säger han det hela tiden hehe :)
Ja o sen va det en jätte lustig groom där. När vi gick från stallen en kväll sa Malin o Johanna att den killen är lustig o jag  bara okej, och då mjauar han på mig o skäller som en hund. Efter det hörde jag honom varje dag mjaua, gnägga o skälla... Lustigt folk de finns.

På onsdag är det dags igen. Men då i Eindhoven, nära o bra typus en kvart härifrån! En fin tävling, dock på gräs så blir studs på det, men sen får man mat där, 3ggr om dagen elr man fick iaf det förra året, mums så gott :D

Nu ska jag bara dricka en kopp te sen ska jag sova, helt slut! Natti.

Btw, detta inlägget har tagit lång tid o riva, har duschat o kollat lite andra saker på datorn så det är inte 29 grader längre ;) O orkar inte gå ut o kolla :P


Busy busy

Fy fan, trodde aldrig denna dagen skulle ta slut, eller egentligen är den inte det heller, måste packa mina saker. Usch va jobbigt...
Iaf, dagen idag har varit fullproppad. Vi var inte klara i sallet på morgonen förren halv 12!! Fast då hade vi haft 2 rundor på skritten och sen lagat en hage o släppt in hästarna som hade rymt ut i gången mellan hagarna. + mocka ganska noga ändå. Sen hann jag sadla upp en häst och toilettera den (klippa öron, mule och ben) och bada en annan häst. Sen följde jag me Frida för o släppa 2 hästar på bete. Va tillbaka vid ca halv 4, som tur va hade Henk badat de häsarna han ridit som ska till tävlingen.
Men det var ändå 2 till o bada + toilettera och sen longera en häst. Vid 18.45 fodrade vi pelletsen, då hade vi knappt börjat packa.. Och egentligen är vi inte klara än, men när klockan nästan var 9 så tyckte jag de fick va nog! Får göra det imon på morgonen istället så får killarna mocka.

Nej, nu får jag nog ta och packa. Hörs efter helgen!
Puss & Kram!

Lediiiig

Hej! Idag är det tisdag (för er som missat det) och jag är ledig! Så skönt! Dock är snart dagen över, attans ;)
Har iaf spenderat några timmar med Ulrika och barnen på IKEA. Handlat till lägenheten och lite till lastbilarna, mest den nya und su weiter..
Måste säga att IKEA är nästan bättre utomlands för då har de alltid en svensk affär med svensk mat och godis! Mums!!
Så lite senare blir det skruva ihop möbler och vindrickande! Och organisera och städa mitt rum me kanske, ser ut som 7 svåra år där inne....
 
Precis vart o handlat lite till helgen me. Finally show again! Bär av till Bonheiden i Belgien på torsdag, både Henk o Frida ska rida. + att Malin ska dit, blir nog super trevligt :)
Dessutom är det på sand, kan det bli bättre? Inga broddar, jävligt tur då jag ska ha 5 hästar, hehe.

Nej nu ska jag ner till stallet igen, hämta lite saker o hoppas på att tvätten är klar så jag kan slänga in maskin nr2.
Imon blir det packning och badning av hästarna. Later 'gater :)

senaste veckan

Hola Chicas!

Vad har hänt sen sist? Dagarna i stallet har flutit på, sakta men säkert :) Och mycket jobb - såklart!
Söndags kväll bestämdes det att vi skulle på fest och vips stod Frida i dörren och jag nästa precis utkommen ur duschen med pyjamasen på mig. Vad tusan tänkte jag, va ju ledig på måndagen, så vi åkte till Asten, efter en sväng inom tältet som var uppe unde Sprinter Festivalen här i Middelbeers, dock var det bara ca 10 pers där inne så det var då vi bestämde oss för att det fick bli Asten.

I måndags var jag som sagt ledig. Så då åkte jag och den vita bilen på utflykt till Breda för att träffa Malin, en tjej jag lärde känna i Spanien. Eller egentligen skulle jag hem till henne från början i Den Hout, vilket är bara lite utanför Breda, men jag hittade inte dit och GPS'en funkade inte i bilen... Typiskt va! Så efter mycket körande hit och dit fick hon ta sig in till Breda centrum så träffades vi där. Gick lite på stan och hade det allmänt bra. Sen började den långa resan hem till henne, hon bor jämte ett pannkakshus så vi tänkte vi skulle äta där. Japp, ni läste rätt, skulle. När vi väl hittat till henne, efter att ha kört fram och tillbaka på motorvägen och x antal andra vägar så kommer vi fram och de har precis stängt! Så himla typsikt! Men de andra som hon bor me hade lagat mat så vi fick supergod mat iaf :)

I onsdags kväll var jag klar vid typ halv 8, direkt till affären då de alltid stänger kl 8. Får sms av Veronica och vid 10 är vi inne i Eindhoven och ser den nya Pirates of Caribien filmen i de snygga 3D glasögonen! Bra film, borde gå på bio oftare! Va sen inte i säng förrens halv 2 så igår blev det en tidig kväll. Det behövdes!

Ikväll har vi haft BBQ vid stallet, mysigt!  Gullat med Amy och Alwin har kört traktor - det kommer vi få höra nu!
Nej, nu ska jag göra mig redo för sängen, är en dag imorgon också ;) Frida ska tävla, men ska inte med stannar hemma så har nog o göra, klippa häst eller hästar lär det bli!

NATTI NATTI :)

Alwin hjälper pappa o longera :)

Drammen, Norway

Sitter här och äter mina american panncakes framför MTV, life is good :)
Iaf, Drammen. Vi, jag och Jeroen - chauffören, körde mot Norge på tisdag kvällen vid halv 10, genom Tyskland, sen genom hela Danmark innan vi tog färjan från Fredrikshavn till Larvik i Norge och sen kördevi ytterligare i 1,5 timme. Färjan var himla smidig tog ca 4,5 timme och alla lastbils chaufförer får gratis mat i buffén, supergott och ni skulle sett desert bordet, muuums!

Iaf när vi kom fram till Drammen och tävlingsplatsen, ca kl 18 på onsdagen, så tog vi ut hästarna, in me dem i stallet, vilket var i värsta sumpmarken.
Tog ett träns och nummerlapp sen var det bara till att springa och vetchecka 5 hästar, jag var nog den sista, men är man bara trevlig så brukar det lösa sig. Dessutom ganska skönt o prata svenska hela helgen, okej i stort sett iaf, händer inte alltför ofta på stevner, (har blivit värsta proffset på norska nu må jag säga höhö ;))

Efter vetchecken så tog vi ut alla grejjer från lastbilen till stallet och fick jätte mycket hjälp av Christine och resten av stallet, som bara bestod av norskor(?) (och så jag och Henk,) att fixa allt, så himla snällt :) Dessutom hade Christine fixat så jag fick stå i stall 3 jämte henne, dvs inte så långt till banorna!
Sen på torsdagen började tävlingarna, stressigt emellanåt, men det bästa av allt var att det var på grus, alltså inget jobb med o brodda 5 hästar! Behövde inte ta hand om den hästen Henk red åt Jan, behövde bara filma när han red den så lugna puckar ju ;P

Hästarna gick super och alla blev placerade flera gånger. Chilli gick GP på söndagen, med ett skit pet, men var bara 3 clear i den klassen, två svenska på prispallen och Henk och Chilli sltade 8'a i den klassen.




Zidane, aka blondie

Chesterfield, aka ponnyn och åsnan om hon är jobbig, va en som tyckte hon liknade en åsna me sitt långa ansikte.

Flicka, aka bitch

Udalme, häst lånad av Jos Lansink. aka bastard

Sist men inte minst, Chili Pepper! aka chilli

Påväg till stallet.
Jag va groomen som hade så många olika färger på hästarna. Haha!!

Efter GP'n på söndagen packades det ihop, in med hästarna i lastbilen + Kirfa, hästen Henk red åt Jan. Det första den gör när jag lastar in den är att den ställer sig med hela sin fot på min, hästjävel, inget bra första intryck jag fick av den ;)
Vid18, eller lite över, kör vi mot Oslo och färjeterminalen där, båten skulle gå vid halv8, men tror mer den gick vid 8. Båtresa på cirka 10 timmar, men det va lugnt, buffé igen, dock inte lika hög standard som den andra, men gott va det! Sen kollade jag till hästarna vid 10 tiden, en dusch på det och sen sova.
Klockan ringde vid 5, frukost sen var vi  i hamn vid 6 på morgonen i Fredrikshavn. Får stå i kö i 40 minuter i danmark pga "ulykke". Vid 11.45 kör vi in i Tyskland.

I Venlo (Holland) kör vi inom Burger King, då har vi inte ätit sen frukosten på båten och klockan är väl då ca 19. Iaf, när vi ska köra därirån piper det från lastbilen så vi kör in på nästa parkeringsavfart som är längs vägen och ja, vad tror ni händer?


Japp, lastbilen går sönder, luftslangen till bromsarna pajjar. Tur att vi stannade! Sen börjar väntan till volvo kommer och kan börja laga den.
Vid kavrt i 12 på natten är vi tillbaka i stallet och vid 12 har vi tagit av hästarna lindorna och jag kör och lämnar Henk sen till U's lägenhet för lite sömn innan jobb dagen efter.

Långt inlägg. Nu ska jag fixa iordning mig sen fixa holländskt nummer och vidare till Eindhoven för some shopping maybe. Perfekt dag :)
xoxo


Bilder från Lummen, Belgien


Fina Flicka

Sitter man jämte Abel så ser man ungefär såhär mycket utav han..

Chili Pepper

Såhär ser det oftast ut i stallet på tävling, en vägg med träns, schabrak osv

En vägg med skåpet

Och en annan vägg med foder (+ Abeltje)

Flicka så som man känner igen henne mest

Fast hon kan va söt ibland

Chilli är redo!

Nu ska jag göra American panncakes till frukost, får ju lyxa till det när man är ledig. Återkommer med text och bilder om Drammen :)

tisdag

Tjaa!
Har massor att beratta om, eller kanske inte massor, men ganska mycket :) Men vi tar det pa torsdag da ska jag va ledig, ni fattar inte vad jag langtar efter att fa sova ut och sen bara gora vad man vill :)

Nu har Madde gjort pannkakor, hors pa torsdag! 
pusss 

mot drammen

God Kväll!
Sitter o avnjuter en pizza nu, åker om en timme mot Norway! Alla hästarna är badade o fixade, endast lindor som ska på. 5 hästar ska nu me + att han ska rida en till åt en norsk ryttare där. Gött, jag som tycker 3 är lagom ;) Har nog och göra iaf.

Har inte haft tid o lägga in bilder, inte ens på datorn. Igår klippte jag en häst på kvällen som var i stort behov av det imed den ska följa me, så var hemma hos ulrika vid halv 11, okej jag hade haft matpaus och vart i affären innan jag var helt klart me hästen, men ändå.
Sen har jag knappt sovit inatt då jag bara har hostat hela tiden. Fyfan. Nu blir det en natt i lastbilen som har såå skönt säte, men somnar nog ändå är ganska trött. Vart fullt upp idag me.
Först mockning, sen följde jag me när Frida o Henk tränade i Eindhoven, tillbaka, lunch, sen packat och badat hästar.

Hörs nästa vecka ngn gång :)
puss o kram


Helgen i Lummen

Hola!
Hemkommen från Lummen, Belgien för några timmar sen och allt är utpackat och lastbilen är städad. Toppen! Så skönt o komma i tid så man hinner fixa allt sånt samma dag och inte behöver ta tag i det dagen efter.
Jag och Henk begav oss till Lummen i onsdags vid halv 4, tar ca 1,5 timme med lastbil dit, men det var jätte mycket trafik så vi var väl framme vid 17.45 vetchecken skulle stänga vid 18. Ut me hästarna, in me de i stallen och så gick Henk iväg för att se va vi hade för nummer på hästarna, jag raggade träns och nummer så gick vi med dem till vet-checken, alla samtidigt. Gick galant så tillbaka till stallen och sen gick vi och hämtade skåpet, mat och spån. Sen gick resten av kvällen åt till att fixa med hästarna.
Och ni förstår inte hur långt det var att gå överallt! Jag hade stallet som låg nästan längst bort, säkert 1km till de banorna Henk hoppade på, sen jätte långt till lastbilen, toaletterna och maten med, därför blev allt lidande. Förutom hästarna då, prio 1.

Summa av kardemumman på hästarna var att alla blev placerade en gång var i helgen.
Flicka 2'a i 140-145(?) på torsdagen.
Chili Pepper 6'a i derbyt och Abeltje 5'a i six barsen igår. Duktiga hästar!

Summan av kardemumman på resten var att jag har gått apmycket, ätit alldeles för lite vilket gjorde att drinkarna i baren på kvällen gick rätt upp, haft lite stressigt i mellanåt, sovit lite för lite, jobbat länge. Men jag klagar inte, det har varit jätte kul!

Återkommer med bilder imon då kamerasladden ligger i mitt rum hos ulrika, (och jag är fortf i stallet).

Haha, glömde ju nästan berätta att Henk impulsköpte moped när vi skulle åka hem! Så himla kul. Han stannade med lastbilen på vägen utanför stallen, vilket man inte fick men vi va verkligen jätte snabba. När vi kommer ut står såklart polisen där o säger att vi inte får stå där, så vi lastar in hästarna snabbt och stänger då ser Henk en moped som är till salu vid huset som va där, så han förhandlar lite o köper den så in me den me i lastbilen. Och nu har vi moped! Gött, slippa gå så himla mycket. Synd bara att den var efter helgen, men jaja kommer väl tillfällen att använda den.

And by the way så åker vi till Drammen, Norge på tisdag kväll :P

Nu ska jag och Madde ha glass och persikor, det är vi värda! Sen ska jag "hem" o duscha o soooova! Hörs imon:) Puss&kram

RSS 2.0